Hoppa till sidans innehåll

Inför DM-finalen Kalix - Luleå

12 DEC 2018 14:43
Med ett ben i varje bo är torsdagens DM-final extra speciell för Anders Olofsson som tror på en målfest och hyllar Kalix Hockey.
  • Skapad: 12 DEC 2018 14:43

DM-finalen mellan Kalix Hockey och Luleå Hockey är en särskild milstolpe i föreningens historia.
Men frågan är om matchen inte är ännu mer speciell för Anders Olofsson. Kalixbo och ordförande i Luleå Hockey.
- Det är ju två klubbar som jag följer lite extra och som betyder mycket för mig, därför är det jätteroligt att både Luleå och Kalix spelar DM-final mot varandra, säger han.
På isen ställs två klubbar mot varandra som haft en positiv utveckling de senaste säsongerna. Luleå Hockeys herrlag leder just nu SHL, damerna ligger på andra plats och juniorlagen gör också bra resultat.
- Just nu är det extra roligt att vara ordförande då vi känner att vi gör ett bra jobb och får mycket beröm i övriga hockeysverige, säger Anders Olofsson.
Han har också följt Kalix Hockeys resa på nära håll och imponeras över föreningens arbete.
- Att vända ett underskott till ett överskott i hockeyettan är starkt jobbat. Det verkar vara ett härligt go i hela föreningen. Jag har varit på några av Kalix A-lagsmatcher den här säsongen, det är en härlig känsla i hallen och det är roligt att det går bra för laget.
Vad betyder Kalix Hockey för dig?
- Kalix Hockey betyder mycket. Jag är ju Kalixbo och har alltid varit hockeyintresserad. Dessutom har jag själv spelat hockey en gång i tiden och jag vet hur viktigt det är att det finns en fungerande förening i Kalix för ungdomarna här.
- Det är också bra att det går bra för A-laget. De yngre behöver förebilder att se upp till och ta efter och det gör ishockeyn ännu intressantare.
Hur slutar matchen?
- Jag tror att det blir 6-9 till Luleå. Division 1-lagen har haft svårt att göra mål i tidigare finaler, säger Anders Olofsson
Matchen börjar klockan 19.00.
Tack vare våra sponsorer är det fri entré så kom i tid för att säkra din plats.

André Samuelsson

Skribent: Per-Arne Morin
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Uppdaterad 2019-07-06

 

 

  

 

 

Uppdaterad 190719

 

Länkar

 

Hockeyettan

 

   

 Facebook

Postadress:
Kalix HC - Ishockey
Box 35
95221 Kalix

Besöksadress:
Vintervägen 11
95261 Kalix

Kontakt:
Tel: 092313320
E-post: This is a mailto link

Se all info