Hoppa till sidans innehåll

Silly Season


2017-08-11 

Välkommen hem till Kalix och Kalix HC Jacob Carlsson!
Jacob är en ung (98) målvakt med Kalix HC som moderklubb som nu efter gymnasiet och tre år i IF Björklöven väljer spel i Kalix HC. Jacob är en kanonkille och en duktig målvakt, han vet att det krävs hårt jobb för att ta nästa steg och vi är glada att han vill göra det hos oss. Vi är otroligt stolta och glada att vi nu har tre målvakter som är egna produkter i åldern 19-21 år som i vinter kommer sporra och tävla med varandra.

2017-07-28

Kalix HC vill idag välkomna och presentera ytterligare ett nyförvärv.
Robin Byström kommer från MODO Hockeys organisation och har dom två senaste säsongerna spelat i Västervik IK respektive HC Dalen. Vi har fått ett väldigt bra intryck av Robin och han har goda referenser från tidigare tränare. Robin spelar forward och kan användas på båda kanterna, han är en duktig skridskoåkare med god spelförståelse och teknik. Han jobbar hårt över hela banan och sätter alltid laget i första hand. Vi tror att Robin som person och spelare kommer passa väldigt bra in i kalixmodellen och vårt sätt att spela hockey. Robin kommer bära nummer 20 på ryggen och kontraktet är skrivet på 1+1 år.

Välkommen Robin Byström!

2017-07-14

Kalix HC kan idag presentera en ny spelare. Finländska forwarden Patrik Forsberg har skrivit ett tvåårskontrakt med Kalix HC. Patrik är en storvuxen (191 cm) right skytt med goda offensiva kvalitéer och ett bra skott. Patrik kommer senast från spel i KeuPa HT i Mestisligan. Han vill fortsätta utvecklas och ta nästa steg i karriären och vi hoppas att han kan göra det hos oss.

Vi hälsar Patrik välkommen till Kalix HC.

2017-06-23 

Mitt i det kalla midsommarvädret vill vi presentera en värmande nyhet!
Kalix HC har lyckats knyta till sig den Stockholmsbördige poängmaskinen Leonard Forselius.
Vi är mycket glada att Leo väljer Kalix HC för att ta sitt nästa steg i karriären. Utan vårat unika sätt att arbeta genom att involvera lagets egna spelare hade inte den här spelarrekryteringen varit möjlig. Julian Edström har spelat tillsammans med Leo i AIK SuperElit och de har även Sebastian Modén gjort.
Leonard har mycket bra offensiva kvaliteter som Kalix publiken kommer att få njuta av under säsongen. Kontraktet är skrivet på 1 + 1 år.

Vi hälsar Leonard välkommen till Kalix HC! 

2017-06-16

Kalix HC kan idag presentera Sebastian Modén som nyförvärv. Sebastian har skrivit på för 1+1 år och kommer senast från AIK J20. Förra säsongen blev spolierad på grund av skada men nu är den unga (född 1996) forwarden skadefri och redo för hårt jobb i Kalixtröjan.

Tränare Petter Christoffersson om värvningen:
"En forward med spetsegenskaper offensivt, han är rightare och sugen på att spela hockey igen efter en säsongs frånvaro. Vi har haft en bra dialog och vi tror att han kommer passa in bra i vår förening och vårt sätt att spela ishockey".

Tränare Robin Lindqvist om Sebastian:
"En rapp avig spelare som kan göra det oväntade. Jag hade koll på honom under min tid i Timrås J20, han var då i J18 laget så jag känner till honom sen tidigare och han har fått bra referenser därifrån. En bra kille som förhoppningsvis kan ta nästa steg hos oss".

Kalix HC hälsar Sebastian välkommen till Kalix.

2017-06-06

Kalix HC har glädjen att på nationaldagen presentera ett nyförvärv.
Det handlar om forwarden William Fellgård. Kontraktet är skrivet på 1 + 1 år. William har Lycksele SK som moderklubb men flyttade till Vännäs för att gå ishockeygymnasiet. Efter 3 år i Vännäs HC varav en som ordinarie i deras A-lag gick flyttlasset till Södertälje där han under fjolåret spelade i Södertäljes J20 lag (SuperElit). 
"William är en ung kille (född 97) med bra speed och teknik. Han jobbar hårt, är träningsvillig och vill fortsätta utvecklas. Jag plockade upp honom och Andreas Wingerli från U16 till A-laget i LSK så jag känner William sen tidigare, de ska bli roligt att få honom hit till Kalix" säger tränaren Niklas Dahl.

2017-06-02

Vi är mycket glada att få presentera ytterligare en Kalixprodukt till årets a-lags trupp. John Hansson är en spelare som tillför storlek med sina nästan 2 m är han mycket nyttig spelare för oss. John är mycket stark runt sargerna och är duktig på att skydda pucken men de viktigaste av allt är att han har ett stort hjärta för klubben och offrar sig hänsynslöst för att vinna.

2017-06-01

Kalix HC har idag skrivit kontrakt med backen Niklas Nilsson, född 1996. De två senaste säsongerna har han spelat i Hockeyettan med IFK Arboga, han har avslutat båda dessa säsonger med utlåning till Brunflo IK där han hjälpt dem i kvalspel. Niklas är ursprungligen från Sveg i Jämtland och Juniortiden spenderade han i Moras organisation.

Tränare Niklas Dahl om nyförvärvet:
"Roligt att Niklas valde oss! Han är en ganska storvuxen rightback med goda egenskaper. Han är rörlig på skridskorna, stabil defensivt men bidrar även i det offensiva spelet. Niklas vill utvecklas och ta nästa steg vilket vi tror han kan göra hos oss. Han passar bra in i vår klubb och vårt tänk, han tränar hårt och är en bra kille även vid sidan av isen. Kontraktet är skrivet på 1+1 år och den första augusti flyttar han upp till Kalix tillsammans med tjejen."

Vi hälsar honom välkommen till Kalix HC!

2017-05-12

Nu var det länge sedan det var någon uppdatering på denna sida vilket vi ber om ursäkt för. Vi har haft uppgifter att sköta som gjort att spelarrekryteringen tyvärr inte kunnat vara i fokus.

Vi har utökat träningsmängden dom sista veckorna så just nu kör vi sju gemensamma pass, tre morgonpass och fyra kvällspass.

På spelarsidan så har vi jobbat så mycket vi kunnat, vi har pratat med spelare, tittat på videos och hört oss för bland våra kontakter för att hitta spelare som kan passa in hos oss.
Just nu har vi några kontraktsförslag ute som vi väntar på svar från, både hos spelare från förra säsongen och nya spelare.
Vi för en dialog med flertalet spelare och hoppas kunna presentera någon klar spelare inom en snar framtid.
Just nu är det "spelarens marknad" där dom har kontakt med flera klubbar så för oss gäller det att ha is i magen och inte förhasta oss i våra beslut.
Som ni kanske läst på andra sidor så har vi tappat Sebastian Hansson till Asplöven HC. Det har även stått på http://www.eliteprospects.com/ att Sami Holappa lämnar Kalix HC, vi har en dialog med Sami så vi hoppas fortfarande hitta en lösning med honom.
Vi hoppas kunna uppdatera snart igen med goda nyheter 😊


Elite Prospects - Hockey Players and Transactions

www.eliteprospects.com

News, statistics, player profile and coverage of prospects from Elite league.


2017-04-21

Ännu en spelare klar!
Kalix HC fortsätter skriva kontrakt med spelare från fjolårstruppen. Denna gång handlar det om Mattias Törnqvist, bördig från Eksjö i Småland, som anslöt till Kalix HC från SK Lejon vid trading deadline förra säsongen och spelade med Kalix HC 6 matcher i Allettan och Playoff. Kontraktet är skrivet på 1 år.
Tränare Niklas Dahl om Mattias påskrift:
"Vi är väldigt glada att Mattias är klar för oss. Han kom snabbt in i gruppen när han anslöt förra säsongen och han är en riktigt bra kille, han är den typen av person som vi vill ha i vårt lag och förening. Som spelare jobbar han hårt och har ett bra målsinne. Han gör allt för laget och det ska bli spännande och se hur han utvecklas med en bra försäsong och när han får vara med oss en hel säsong, det blir ju lättare att anpassa sig och komma in i spelsätt mm när man är med från start. Vi tror mycket på Törnqvist och hoppas på att få ha honom här några år framöver."

 

2017-04-19

Hej!
Vi har förstått att många är intresserade och ställer frågor på stan om hur läget är och vad som händer i Kalix HC vilket känns enormt kul för oss! Utan er Kalixbor, supportrar, medlemmar, ungdomsspelare, ledare och sponsorer skulle vi inte kunna bedriva någon verksamhet för A-laget. Så för er skull ska vi nu försöka att hålla er uppdaterade på vad som händer i truppen kring A-laget.

2016/2017
Vårt A-lag har en stark säsong bakom sig, den bästa på länge faktiskt. Vi krigade till oss en plats i Allettan och väl där föll spelet mer och mer på plats. Vi spelade jämt med alla lag i serien och gruppen växte samman på ett fantastiskt sätt.
Vi tog oss till Playoff denna säsong och krigade mot Nybro Vikings IF i Playoff 1, vi förlorade tyvärr med 2–0 i matcher, den första i overtime och den andra matchen avgjordes med 30 sekunder kvar av matchen då dom lyckades få in en puck i powerplay. Så små kan marginalerna vara i denna underbara idrott. 
Om man jämför vårt lag med andra lag i Hockeyettan Norra och övriga lag i Hockeyettan Sverige så har vi resultatmässigt gjort det fantastiskt! Vi har inte samma budget och ekonomi som en del andra lag, alla spelare hos oss jobbar heltid och vi tränar kvällstid. Vi har haft ett av de yngsta lagen i Hockeyettan och vi har haft 12 spelare i truppen som har Kalix HC som moderförening. Andra lag har annorlunda förutsättningar men vi tror på vårt sätt att jobba och att spelarna utvecklas mycket av att jobba vid sidan av ishockey, framförallt som människor. Att jobba ger så mycket mera än en inkomst, förutom att spelarna får ett bättre CV och erfarenheter så lär dom sig nya saker, får nya kontakter, får tänka på annat än ishockey och dom får även lära och vara en förebild för dom yngre personerna i Kalix kommun (tänker på de spelare som jobbar på skolor runt om i Kalix).
Oavsett resultat så har gruppen och föreningen tagit stora kliv under säsongen. Vi har spelat in ett spelsätt som vi tränare och spelare tror på, det är ett spelsätt som kräver en stor insats av spelarna varje byte men det är ett effektivt och vägvinnande spel. Vår målsättning är att bygga vidare på detta och bli ännu bättre till kommande säsong.
Detta spelsätt har även juniorlagen använt under säsongen och vi jobbar för att få en röd tråd i Kalix HC där alla drar åt samma håll och spelar på samma sätt. Ungdomarna och juniorerna är vår framtid så vi försöker hjälpa till så mycket vi kan med bland annat internutbildning, ge råd, hjälpa till med övningar och även vad de kan träna på under office eller under försäsong. Allt för att våra ungdomar ska känna trygghet, att dom utvecklas och givetvis att dom tycker att ishockey är roligt!

Nu till det dagliga och hur trupperna ser ut.
Jag kan lova er att det verkligen är full fart hela dagarna, vi har för 4 veckor sedan dragit igång försäsongsträningen med gemensam träning 5 pass i veckan . Vi kör 3 morgonpass med start 06.30 och 2 kvällspass. Träningarna är med olika inslag och fokus de första veckorna har varit lite mera mot pre-hab för att förebygga skador och underhålla kroppen. Bland annat kör vi träning i vatten. Utöver dessa pass kör grabbarna själva i gymmet 2 – 4 pass i veckan.
Träningen är sammanslagen så spelare från J18 till A-lag deltar och uppslutningen har varit god!
De känns kul att grabbarna verkligen vill utvecklas och bli bättre ishockeyspelare.
Vi har träffat alla spelare från juniorlagen och haft en avstämning från säsongen 2016/2017 och även haft en dialog om kommande säsong. Vi har gett alla spelare feedback på vad de är deras styrkor och svagheter och vad de behöver träna extra på under försäsongen. Vi har även skrivit juniorkontrakt med alla spelare! Av dom som spelade förra säsongen så är det just nu enbart 3 spelare som är osäkra på spel med Kalix HC säsongen 2017/2018. En har sökt skola, en ska jobba på annan ort under sommaren och en vet inte om han kommer jobba i Kalix eller på annan ort.
Vi jobbar även på att få in fler juniorer för att fylla ut trupperna, bland annat har vi haft ett inledande möte med Överkalix IF om ett eventuellt samarbete. Sen har även spelare från andra orter hört av sig till oss och är intresserade av vårt hockeygym och spel med Kalix HC.
Juniorsidan ser spännande ut och vi hoppas kunna ha både ett J18 & J20 lag som är slagkraftigt och vältränat till kommande säsong.

Så till A-laget.
Vi har i dagsläget haft en dialog med samtliga spelare från 2016/2017 års trupp om kommande säsong.
Vår målsättning är att behålla de flesta spelare och bygga vidare på det spel och spelsätt som vi tillsammans blev bättre och bättre på under förra säsongen. Vi vet att det krävs en bra försäsong från samtliga för att kunna spela det spel vi vill och detta vet spelarna om så dom kör på bra redan nu!
Vi har som sagt haft kontakt med alla från truppen och dom vet vad vi vill och hur vi ser på dem som spelare och lagkamrater/personer. Vi har varit tydliga med vad de behöver jobba med och vad deras styrkor är.
Vi har idag kontrakt med 13 spelare från förra säsongen. Vi vet om att två av dessa kan komma att lämna Kalix HC för spel i högre division eller annat.
Spelare från föregående trupp har fått kontraktsförslag och vi väntar på 3–4 svar just nu.
Självklart jobbar vi även hårt för att rekrytera nya spelare till Kalix HC, första kontakten är tagen med flertalet spelare från andra klubbar och i vissa fall är dialogen långt kommen om spel med Kalix HC säsongen 2017/2018. Vi har pratat både med målvakter, backar och forwards/centrar.
Det viktigaste för oss i Kalix HC är att det är rätt typ av personligheter som skriver på för oss. Att dom ska jobba efter vårt sätt att spela/träna och tillföra något i laget är självklart. Men dom ska även veta vad Kalix HC står för, vad våra värderingar är och hur man beter sig när man representerar Kalix HC.

Spelare med kontrakt

Spelare Född   Position    Kontrakt t o m   Övrigt    
Christoffer Rifalk 1996   Målvakt    2017/2018   Kan lämna för spel i högre division.   Eliteprospects 
Jacob Carlsson 1998   Målvakt   2017/2018   En duktig målvakt och en kanonkille.    Eliteprospects
Johan Pettersson 1989   Back    2019/2020   Lagkapten och ovärderlig för föreningen.   Eliteprospects 
Andreas Lindgren 1990   Back    2018/2019   Kalix-ikon och nybliven pappa.   Eliteprospects
Marcus Nilsson 1996   Back    2018/2019   En grym säsong bakom sig.   Eliteprospects
Felix Isaksson 1997   Back    2018/2019   Ung, stark, lojal Kalixfostrad spelare.   Eliteprospects
Jens Andersson 1997   Back    2017/2018   Talang som kommer att fortsätta utvecklas.   Eliteprospects 
Matej Svetlik 1995   Back    2017/2018   Grym skridskoåkare - kommer utvecklas.   Eliteprospects 
Niklas Nilsson 1996   Back   2018/2019   Storvuxen med goda egenskaper.   Eliteprospects
William Juntto 1992    Forward    2018/2019    Fantastisk kille och duktig spelare.    Eliteprospects 
Julian Edström  1996    Forward    2018/2019    Enorm potential.    Eliteprospects 
Felix Olsson  1996    Forward    2018/2019    Spelskicklig center som kommer utvecklas.    Eliteprospects 
Dmitri Likhachyov 1993    Forward    2018/2019    Besitter goda kvalitéer, kommer utvecklas.    Eliteprospects 
Igor Jaros  1993    Forward    2018/2019    Stor och stark forward, viktig för laget.    Eliteprospects 
Sami Holappa  1989    Forward    2017/2018    Ska eventuellt studera i Finland.    Eliteprospects 
Mattias Törnqvist 1993   Forward   2017/2018   Lagspelare med bra fart och målsinne.   Eliteprospects
John Hansson 1990   Forward   2017/2018   Kalixprodukt med stort hjärta för föreningen.   Eliteprospects
William Fellgård 1997   Forward   2018/2019   Bra speed och teknik - träningsvillig.   Eliteprospects
Sebastian Modén 1996   Forward   2018/2019   Rapp och avig som kan göra det oväntade.   Eliteprospects
Leonard Forselius 1996   Forward   2018/2019   Poängmaskin med offensiva kvalitéer.   Eliteprospects
Patrik Forsberg 1995   Forward   2018/2019   Goda offensiva kvalitéer och ett bra skott.   Eliteprospects
Robin Byström 1995   Forward   2018/2019   Duktig skridskoåkare med god spelförståelse och teknik.   Eliteprospects
Uppdaterad: 11 AUG 2017 18:35 Skribent: Per-Arne Morin
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Kalix HC - Ishockey
Box 35
95221 Kalix

Kontakt:
Tel: 0923-133 20
E-post: This is a mailto link

Se all info